ÇOCUKLAR NEDEN KODLAMA ÖĞRENMELİ?

ÇOCUKLAR NEDEN KODLAMA ÖĞRENMELİ?

Çocuklarınızı geleceğe hazırlamak söz konusu olduğunda, kodlamayı öğrenmelerini sağlamak en iyi yollardan biri olabilir! Kodlama, çocukların akademik beceriler geliştirmelerine yardımcı olurken, sebat ve organizasyon gibi kişilik niteliklerinin oluşmasını da sağlar. Hatta ileride kariyere dönüşebilecek çok değerli 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarını sağlar.

İşte çocuğunuza kodlama öğretmek için 10 neden:


Kodlama Akademik Performansı Artırır

1. Matematik: Kodlama, çocukların soyut kavramları görselleştirmelerine yardımcı olurken, matematiği gerçek dünya durumlarına uygulayabilmelerini sağlar. Çocuklar için matematiği eğlenceli ve yaratıcı hale getirir.

2. Yazma: Kodlama yapan çocuklar, daha iyi yazma becerilerinin gelişmesine neden olan özetleme ve planlamanın değerini anlarlar. Pek çok çocuk, dünyanın en büyük kodlama platformlarından biri olan Tynker'ı hikaye anlatmak için bir araç olarak bile kullanır!

3. Yaratıcılık: Çocuklar deneyerek öğrenir. Kodlama yaptıklarında beyinlerini güçlendirdikleri için yaratıcılıklarına da kucak açmaya başlarlar.

4. Özgüven: Kodlama yoluyla problem çözmeyi öğrenen çocukların ebeveynleri, çocuklarının özgüvenlerinde önemli gelişmeler gördüklerini heyecanla anlatırlar.

Kodlama Sosyal Becerileri Geliştirir

5- Odaklanma ve Organizasyon: Çocuklar karmaşık kodlar yazarken, doğal olarak daha iyi odaklanma ve organizasyon becerisi geliştirirler.

6- Esneklik ve Toparlanabilme Becerisi: Kodlama ile birlikte hatayı ayıklama ve hatayı giderme gibi yetenekler de kazanırlar. Çünkü kodlamanın en temelinde bu vardır. Bu sayede çocuklar hayatlarındaki zorluklarla mücadele ederken sebat etmeyi, esnek ve dayanıklı olmayı öğrenirler.

7- İletişim Becerileri: Kodlama mantıksal iletişimi öğretir, hem sözel hem de yazılı becerileri güçlendirir. Şöyle düşünün: Kodlamayı öğrenmek demek, yeni bir dil öğrenmek demektir.

Kodlama Geleceğe Giden Yoldur

8- Güçlenme: Çocuklar kod yazarken fark yarattıkları için kendilerini güçlü hissederler. Kodlama yapan çocuklara yönelik online platformlarda, çocukların hoşgörü ve iyilik mesajları yaydıklarını görürüz.

9- Yaşam Becerileri: Kodlama, dijital çağın temel okur yazarlığıdır. Çocukların etraflarındaki teknolojiyi anlamaları – hatta onu kullanarak yenilikler geliştirebilmeleri – çok önemlidir.

10- Kariyer Hazırlığı: Teknoloji sektöründe çalışanlara yüksek bir talep bulunur. Küçük yaşta kodlama ile tanışmış ve kendisini bu alanda geliştirmiş bir çocuk, ileride seçtiği herhangi bir alanda üstünlük sağlar.

23.10.2019 311

23-10-201923-10-2019